ApiMiodek.pl Miód niepodgrzewany
Miód niepodgrzewany
Na rynku są dostępne dwa rodzaje miodów. Jedne są pod postacią płynną, drugie mają konsystencję stałą. Oba rodzaje mają swoje wady i zalety
Do zalet miodów płynnych należy między innymi to, że możemy je przyjmować bezpośrednio lub razem z napojami.
Natomiast te miody, które mają stałą konsystencję można bez problemu rozsmarowywać na chlebie, co zwiększy nasz komfort w jedzeniu.
Miody niepodgrzewane są miodami o stałej konsystencji, przed umieszczeniem w słoiku nie są nierozpuszczane co powoduje, że zachowują swoją stałą konsystencję przez cały rok. Miód o konsystencji stałej posiada tyle samo składników odżywczych i ma te same właściwości lecznicze co miód o konsystencji płynnej.
Do kategorii miody niepodgrzewany zaliczyć możemy:
- niepodgrzewany miód wielokwiatowy,
- niepodgrzewany miód miód nawłociowy,
- niepodgrzewany miód miód lipowy
- niepodgrzewany miód wielokwiatowy
- niepodgrzewany miód gryczany lipowy
- niepodgrzewany miód gryczany
Każdy miód niepodgrzewany to miód bardzo aktywny enzymatycznie i biologicznie !